Cykel Inland och vandringsturer - Upplev Ätradalen på cykel eller till fots

Vinn en elcykel!

till ett värde upp till 18 000 kr!

Reglerna! 
OBS! Cykelsymbolen syns bara i broschyren 

  • Tävlingen pågår 15 april–15 augusti 2019.
  • Cykla till något av besöksmålen som har denna symbol eller besök Team Sportia i Falkenberg. På respektive plats får du en signerad bild på en cykeldel.
  • Spara bilden, t. ex. bild på ett styre. En komplett cykel består av 7 st. bilder på olika cykeldelar.
  • Skicka en komplett bildsvit (7 olika delar/bilder) till Ulvanstorp 105, 311 63 Älvsered. Då deltar du med 1 st. lott i dragningen
  • Dragningen äger rum på Sparbanksdagen den 31 augusti 2019. 

    Dessutom har du chans att vinna något annat bland ett trettiotal fina priser från Ekomuseums besöksmål.
Kontrollant för utlottningen är f.d. polismannen och kommunrådet Ingemar Johansson från Okome.

Samarbetspartner Team Sportia Falkenberg

Ekomuseums samarbetspartner i cykeltävlingen är Team Sportia, Sandgatan 40, Falkenberg.

I Team Sportias butik kan du, likt de 31 övriga besöksmålen som ingår i tävlingen och har denna symbol , få en bild på en cykeldel. Även denna bild kan användas för att samla en komplett cykel i tävlingen och utgör en lott i dragningen.
OBS! Till Team Sportia gäller inte kravet att du måste komma på cykel för att delta i tävlingen! 

Cykel Inland  

Ätradalens böljande och omväxlande landskap bjuder verkligen på fina leder. Ekomuseum nedre Ätradalen har plockat fram förslag till 12 leder som varierar i längd, svårighetsgrad och innehåll. De är spridda från Falkenbergs kustland till Svenljungas södra skogsbygder.

Längs slingorna finns många av Ekomuseum nedre Ätradalens intressanta besöksmål och de är alla värda att stanna till vid. Du passerar även andra sevärdheter, fikaställen, badplatser och butiker. Mycket av detta finns beskrivet i presentationen för respektive slinga och på kartorna. I presentationen finns även avstånd och beräknad tid för slingan angivet. Dessa tider utgår från att man cyklar i lugn takt men innehåller inga pauser för fika eller besök på besöksmål.
 
Många möjligheter att kombinera
Lederna är lagda så att minst två av dem passerar ett samhälle där det finns möjligheter till mat och logi. Lederna är också lagda som ”länkar”, dvs går ihop en sträcka, vilket gör att man kan planera längre turer med övernattningar genom att slå ihop två eller flera turer.
 
Inte utmärkta i terrängen
Våra leder är inte markerade i terrängen utan du orienterar dig med hjälp av de kartor och beskrivningar som finns i broschyren och framför allt här på vår hemsida. Slingorna går mestadels på mindre landsvägar och skogsbilvägar vilket innebär att du slipper en massa biltrafik. Vi har markerat på kartorna vilka sträckor som går på asfalt respektive grus.
 
Två cykelleder värda att pröva på
Förutom de tolv lederna finns det även två markerade cykelleder ”Pyttebaneleden” (Ullared-Älvsered) och ”Ätranbaneleden” (Ullared-Fegen). Dessa är lagda på gamla banvallar till f.d järnvägar. Längs de två cykellederna finns det numera genom Ekomuseets försorg rastplatser, informationsskyltar och ny rödvit vägvisning.

Östdanmarks vandringsled i Älvsered, Falkenbergs kommun, Sverige.
Följ den gamla dansk-svenska gränsen på en spännande vandringsled som tar dig genom vår historia och vårt kulturarv.
För mer information och broschyrer kontakta de lokala turistorganisationerna:

Klicka på bilden för att komma till Hem